OVER ONS
Bedrijfsgeschiedenis
Bedrijfsvisie
De Nederlandse familie Van Leendert uit Maastricht staat al jaren bekend om haar wildactiviteit. De man die hier in 1968 de basis van legde is Johan van Leendert. Na een keiharde leerschool als marktkoopman bij vader stichtte Johan, samen met zijn vrouw Roos, een vis- en poelierswinkel op de markt in Maastricht. Dat kwaliteit toen al een grote rol speelde, bewijst het feit dat snel heel Nederlands en Belgisch Limburg bij de Van Leenderts over de vloer kwam.
Toen China zich in de jaren ’70 aandiende als exporteur van konijn besloot Johan hier direct op in te springen en zelf uit dat land konijn te importeren. Na een viertal jaren verkreeg Johan van Leendert de exclusieve vertegenwoordiging voor de Benelux.
In de volgende jaren vond er een assortimentsuitbreiding plaats met andere wildproducten, die in eigen productie werden gemaakt voor de Benelux. Stilaan vielen ook de Franse en Duitse wildkenners voor het wild van Van Leendert. Het intussen bekende kwaliteitsmerk LOUISA werd gelanceerd.
Het succes van het Chinese konijn was aanleiding om haas op dezelfde wijze aan te pakken. In Argentinië, het grootste haas exporterende land ter wereld, werden twee productiebedrijven overgenomen. Op die manier kon men kwaliteit en continuïteit waarborgen voor de groeiende Europese markt. In 1985 werden alle Argentijnse activiteiten geconcentreerd in het bedrijf Infriba S.A.. In Chili werd het productiebedrijf Commercial MacLean y Cia geopend voor haas en wild konijn. De Van Leendert Groep is nog steeds een wereldspeler op het gebied van Argentijnse haas.
Bij het vallen van het ijzeren gordijn is Johan van Leendert een van de pioniers die het voormalige Oost-Duitsland induiken om daar het rijke wildaanbod aan te boren. Het was daarna een kleine stap naar het grofwildparadijs Polen. In dit land is de Van Leendert Groep aanwezig met het productiebedrijf Brandenburg Game, dat vooral hert, ree en everzwijn verwerkt.
Net na de eeuwwisseling werd een verrassende assortimentsuitbreiding gedaan. Het Patagonisch lam uit Chili maakte zijn intrede. De kwaliteiten van dit lam waren zo goed, dat men dit als een waardevolle aanwinst zag voor het product gamma. Het hele productieproces van dit bijzondere lamsvlees wordt aangestuurd vanuit de Van Leendert-poot in Chili, Commercial MacLean y Cia.
Door de jaren heen is de Groep rond de familie Van Leendert uitgegroeid tot een Europese speler in kwaliteitswild, -lam en -konijn. De fakkel werd intussen overgedragen aan de volgende generatie die bouwt aan de toekomst van dit internationale productie- en distributiebedrijf.
De Van Leendert Groep heeft een heel eenvoudige bedrijfsvisie: Op het bord van de consument komt enkel topkwaliteit wild, lam en konijn terecht.
De uitstekende reputatie van de LOUISA producten is te danken aan de constante productkwaliteit. De hele structuur en organisatie van de Van Leendert Groep is er op gericht om een steeds stevigere grip te krijgen op de processen die tot de gewenste topkwaliteit moeten leiden. Dat geldt vanaf de allereerste stap, de jacht, via de distributie tot bij de eindafnemer. Dat betekent controle, controle en nog eens controle. Direct na het schieten door de jager, bij de selectie, tijdens het transport, bij de verwerking, de verpakking en de distributie.
In alle landen waar de Van Leendert Groep aanwezig is, wordt gewerkt onder gecombineerd management van plaatselijke en Nederlandse werknemers. Al de vestigingen (Argentinië, Chili, Polen) worden vanuit Maastricht ondersteund met nieuwe ontwikkelingen in productie- en verpakkingsmethoden. En vooral natuurlijk met soepele logistieke systemen, die bijdragen tot de optimalisering van de kwaliteit.