Recept klein wild
Recept klein wild

Lang voor de tijd van detailhandel en op-tray-verpakt en geportioneerd vlees, waren mensen afhankelijk van de jacht om te overleven, in tegenstelling tot de dure sport van nu. Bovendien, had intercontinentale migratie dieren over de hele wereld verspreid. Lepus Europaeus, of te wel haas, wordt in ArgentiniŽ en Chili al lange tijd bejaagd. Volg het heerlijke recept voor hazenrugfilet met bospaddenstoelen, schorseneren en risotto en laat ons weten hoe Uw belevings was!

 

  • Borstel schorseneren goed schoon onder stromend water. Schil, spoel en halveer ze.
  • Kook ze beetgaar in water met een snufje zout en een scheutje citroensap, reken daarvoor ongeveer 20 minuten.
  • Breng 900ml water en 1 groentenbouillon blokje aan de kook.
  • Fruit de sjalotjes glazig in 1 el boter en 1 el olie.
  • Doe de rijst er bij en roer tot de korrels glanzen van het vet.
  • Voeg beetje bij beetje de hete bouillon toe, totdat de vloeistof bijna opgenomen is.
  • Breng telkens opnieuw aan de kook en blijf roeren.
  • Na ongeveer 18 minuten is de rijst zacht maar nog wel stevig.
  • Roer er dan een klontje boter, koriander en parmezaanse kaas door en breng op smaak met peper en zout. Laat nog even doorwarmen.
  • Borstel de bospaddestoelen schoon en bak ze kort op hoog vuur in 1 el boter.
  • Bak de hazenrugfilets rosé in een klontje boter, een paar minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout.
  • Haal het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Blus de pan met bier en laat inkoken tot de helft. Voeg wildfond toe en laat opnieuw inkoken tot sausdikte.
  • Snij de hazenrugfilets in tranches. Verdeel de risotto over vier voorverwarmde borden, samen met de bospaddestoelen en de schorseneren.
  • Schik de hazenrug er bovenop en werk af met een lepel saus.
  • Smakelijk eten!